Als je goed wil leren paardrijden, is een goede zit erg belangrijk. Samen met je houding is je zit één van de belangrijkste hulpmiddelen die je hebt bij het paardrijden. Via je houding en je zit communiceer je met het paard. Wat je natuurlijk niet wil is het paard in verwarring brengen door het geven van onduidelijke hulpen.

 

Om dit te trainen geven wij zitlessen. Deze lessen zijn erg belangrijk voor beginnende ruiters, maar ook gevorderde ruiters hebben baat bij zitles. Een goede houding en zit is namelijk iets wat je moet blijven trainen.

 

Tijdens de zitles wordt het paard bijgezet aan de longe. De ruiter rijdt daarbij zonder teugels en ook een gedeelte zonder beugels. In de dressuurlessen word al veel aandacht besteed aan de houding, zit en beenhulpen van de ruiter, maar in een aparte zitles kan de ruiter zich hier volledig op concentreren.

 

Wat is het doel van de zitles?
-Je leert je lichaam correct te bewegen in het zadel en je balans te vergroten.
-Je zit ontspannen en steviger in het zadel. Daardoor voel je je zekerder en ben je minder snel bang!
-Je leert waarom je paard reageert op de dingen die jij met je lichaam doet. Daardoor krijg je  meer vertrouwen in het paard. Jullie worden nog meer een eenheid.
-Je leert rijtechnische problemen op te lossen vanuit je zit.
-Je leert hoe je met kleine hulpen meer kan bereiken. Paardrijden wordt daardoor  makkelijker.

Wat zijn de kosten?
Een zitles kost 15 euro voor een half uur (dit is de daadwerkelijke lestijd in de bak).