Paarden zijn geweldige dieren om mee om te gaan! Je kunt met ze knuffelen; je kunt met ze mennen; je kunt op ze rijden, etc. Maar paarden zijn vaak groot en ze zijn veel sterker dan mensen. Als kind leren we al van onze ouders dat paarden kunnen bijten en vooral hard kunnen trappen. Daarom zijn best veel kinderen, maar ook ouders, bang voor paarden.  Bang zijn voor paarden is heel erg vervelend als je graag met ze omgaat. Dit valt zeker op te lossen, meestal ligt dit aan het gebrek aan ervaring in het omgaan met paarden. Een ander veel voorkomende oorzaak is het gebrek aan zelfvertrouwen van degene die bang is voor het paard.

 

We beginnen bij de angstbegeleiding in kleine stapjes. Zodra je je op je gemak voelt, gaan we een stapje verder.

 

Het kan natuurlijk ook zijn dat je slechte ervaringen hebt opgedaan tijdens het rijden. Misschien ben je er wel een paar keer hard afgevallen of ging het paard er vandoor en was je de controle kwijt. Daardoor kan je angstig worden en dat heeft zeker effect op je rijden.
Wij hebben een paar hele lieve paarden (en pony’s) die heel goed aanvoelen hoe de ruiter zich voelt. Het werken met deze paarden, in combinatie met onze begeleiding, zullen je veel vertrouwen geven in jezelf en het leren vertrouwen op het paard. We beginnen in kleine stapjes. Zodra je je op je gemak voelt, zetten we de volgende stap.